26 Temmuz 2011 Salı

televizyon trajedisi -1











Öncelikle şunu belirteyim evinde televizyon olmayan war mı?hayyır.. hatta  2 tane war  diye
 cevaplarız ..yani herkes böyle der..özellikle son75 yıl önce bulunan  yıldır hayatımızda olan tv artık bizim o kadar  her şey olmuş ki yemek içmek we tw der olduk..tabi yok hayır ben tw izlemiyorm diyenler olacaktır onlarda internetten twlerde gösterilen dizi-filmleri izliyor yani bir şekilde   telewizyon izliyor.. ŞİMDİ  söylemek istediğim konuya gelelim..insanlar en  sinsi tehlikenin farkına waramıyor.. ewt waramıyor.. her ewde bulunan twden tehlikeli başka birşey olamaz ..şimdi şu soru war aklınızda ee yıllardır böyle kimseye bişey olmamış tehlikesiz bir eğlence makinası altı üstü neden bu kadar büyütüyorsun ...(sinsi).. telewizyona werdiğim isim böyle işte böyle sinsilikle hayatımızı değiştiriyor..zararsız gibi gözükerek düşüncelerimizi değiştiriyor..merak etmeyin hemen illuminati demiycem..ama farkınıza warmanızı istediğim tw püf noktaları war..onları size yazmak istiyorum..belki buraya kadar okuduysanız sıkılmışsınızdır.. ama okuduysanız gerçekten minnetarım ..
-özellikle haber bültenlerine dikkat çekmek istiyorum.. hiç düşündünüz mü neden haber sırası,düzeni böyle,neden weriliş şekli bu sırada we şekilde diye?
şimdi sırayla açıklamak istediğim için haber bültenlerinden başlamak istiyorum :

*haber bültenlerininde (son dk haberleri hariç) hemen bize özet  siyaset haberleri AĞIRLIK OLARAK ölüm haberleri..sonra bir ropörtaj weya bir uyarı,sonra kültürel haberler en son dünya diyerek bitiriliyor.ÖLÜM HABERLERİNİN  bu kadar ağırlıklı gösterilmesinin NEDENİ:ölüm haberlerini izlediğimiz zaman önce bir üzüntü ,karamsarlık halinde izleriz yani ilk saniyelerde ..haberin ilerleyen saniyelerinde bu  üzüntü karamsarlık  hafiflemeye başlar ilk duyduğumuz zaman ki haline oranla hafifler  her geçen saniye sonra bir anda O DURUMDA OLMADIĞIMIZ İÇİN içimizde bir duygu belirlemeye başlar we o acıma duygusunun yerini alır..artık orda ölen we ya yaralanan kişinin biz olmadığımız için bir anlamda MUTLU bile OLMAMIZ ı düşünürüz.. o durumdan ders almaya yönelik düşüncelere sevk ediliriz..yani ''artık şöyle durumlara şöyle yapmamalı ,dikkat etmeliyiz ''örneği gibi yorumlamaya çalışırız.. bize uygulanan SONUÇ  .. önce acıma duyguısu sonra orda olmadığımızın için duyduğumuz küçük çok küçük mutluluk... yaşama iç güdüsü.TRAJEDİ işte bize haberlerde werilen her gün zilediğimiz şey bu.. acıklı sonuçlanan DERS VERMEYE YÖNELİK AĞLATIDIR..

eğer okuduysanız özellikle en azından büyük harfle yazılmış kelimeleri konunu özetini okumuş we alt yani bu yazıyı okuyorsunz..muhtemelen ..


biz şimdi ne yapmalızı inanın buraya kadar düşündüm ama ben bile çözüm olarak bulamadım çünkü bu  yazdığım bir sorun değil.. FARKINDALIK...yani artık şu düşünceyi belirlemek istedim..hiçbir şey nedensiz..we gereksiz değil..her şeyin  her düzenin  bir nedeni war ..OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.. tw sıralaması hakkında farkındalıklarım __devam edecek ..__

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder