7 Mart 2014 Cuma

eks


detaylar
detaylar
diye  soylenmeye başladı.
bir intihar  mektubunda yazmanın puf  noktası idi.insanlar sayfalarca hayatını dökmez sadece onları bilge gösterecek ya da son söz olarak akıllda kalacak kıssa ama kullanışlı kelimeler secerdi.
eks istisna idi.o hayatının tum detaylarını sıgdırdıgı sayfalar dolusu intihar mektubu yazdı.bu fikre yaklaşık dort aydır düşünüyor iki bucuk aydır cesaretini topluyor ve bir aydır hergün üşenmeden mektup yazıyordu.kimisini beğenmiyor kimisini uykusundan uyanıp tamamlıyordu.istediği onu insanların unutmaacagı bir mektuptu.ve bu sefer başarmıştı.
27 yaşlarında 1 80 boylarında kumral bir insandı.mutlu olması için hiçbir nedeni yoktu.aslında  psikolog olsa tum sorunları cozzulur gibi düşünüyordu.ekse göre tum sorunları sııradandı ancak gittiğison psikologa ispanyolca küfürler savurdu.ona değer vermediğini düşündü.saatine dünyalar verdiği bir insan için değeri hak ediyordu.
internetten yurt dışından söylediği ithal beyaz masasına son mektubu yazıyordu.ne kadar heveslenmişti ve aldıgı en pahalı eşyalardan biri olan bu masa için tüm antika siteleri gezmişti.
şimdi bir çöpten farkı yoktu.
insanlar intihar mektubuna imza atarmıydı?
fazla mı resmi olur du?
saçma?
gülümsedi
evet ben toprak altındayken insanların mektubumu okuyup gülmeleri beni  kesinlikle  rezil eder dedi.
kendi kendine konuşmaya 9 yaşından itibaren başlamıştı. onu oyuna almayan arkadaşlarına inat kendi kendine oyunlar uydurur ve zihninde oynardı.daha fazla eğlenmiş rolu yapardı.hatta onu oyunlara almayan başdüşmenı diyeceği insanla ilerde arkadaş olmuş hatta aynıı iş yerinde çalışıyordu.tamamen cıkar ilişkisi de olsa uzaktan bakan iki sıkı dost diyordu.
eks için hazırlıklar tamamdı.son maaşının yarısı fiyata aldıgı saaatine baktı.
evet dedi.
en sevdiği takım elbiseleri üzerinde saatin 3:41  oldugu dilimde  kapıyı açtı.
karşısında sevdiği gibi gözüken ve hiç sevmediği arkadaşı duruyordu.çocukluktan beri tanıdıgı yeni evlenmiş çiçeği burnunda gayet mutlu ancak ekse bakarken meraklı ve sinirli bir adam vardı
-ne oldu?telefonda soyleyemeyecegin cok önemli şey ne eks? söylesene!
eks gülümsedi.
kendini  cam masaya dogru fırlattı.sonra hızını alamadı duvara carptı.kendi kendine dayak atıyor gibi ordan oraya vurdu.arkadaşı korktu kendine gel diye tutmaya çalıştı.
en son pencereden kendini boşluga bıraktı.
dokuzuncu kattan düşen bir erkek cesedi.en başından beribir ceset gibiydi eks yaşayan ölüden farkı yoktu en azından resmiyet kazanmıştı.
arkadaşı ambulansı aradı.polislere haber verdi.olay yerine geldi.polislere kendi kendine cam masaya vurdugunu sonra attıgını söyledi.
masadaki  mektupları polislerin bulması zor değildi.
arkadaşı tutuklandı.
eks mektupta neler yazıyordu?
eks mektubda arkadaşının karısının kendisi ile aldattıgını ve olaydan haber olur her gece kapısını kilitlediğini ve arkadaşından korktugunu yazdı.bu mektpları eğer başına birşey gelmesi halinse suclunun kim oldugunu ifşa etmek adına blog yazar gibi yazdını anlattı.
arkadaşı tum olaylara şaşırmıştı.cocukluk arkadaşı tum hayatını tepetakla etmişti.
o eve gitmeseydi hayatı bu hale gitmezdi.
sonucta arkadaşı cezaevine yıllarını verdi.
eks oldugu ,istediği gibi boşu boşuna değil arkasında buyuk değişimler ve hatıralar bıraktı.
kimse unutmuyordu eks
kimileri olayın masumu kimileri hain bir arkadaş gözü ile baktı.
sonucta eks ölmüştü.
mezarda onlara gülümsüyor değildi ya
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder